Tema: Re: Plovas su aviena
Autorius: Dautarte
Data: 2012-02-06 22:19:58
:)
Lenkai net zodzio "plov" nezino (na dabar gal kai kurie t.y. vienetai jau 
yra girdeje), kai pradedavau aiskinti kas cia per patiekalas, tai kai kurie 
klausdavo "tai cia gal turkiskas pilav?" ;) Zodziu, tikra "kose".
Manau, kad tokiu patiekalu kaip plovas ar pvz. rizotas atveju svarbu 
technologija ir tam tikros galutinio patiekalo savybes, visa kita yra 
kulturos ir tradicijos reikalas ir kiekviena siemininke tiek Italijoje, tiek 
pvz. Uzbekistane turi ta vieninteli tikra recepta :)

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:jggcl3$cfv$1@trimpas.omnitel.net...
| taip vadinasi turkiški košiniai ryžiai, teisingiau pilavlik pirinc. Bet iš 
esmes, čia pas mus gal tas plovas labai sureikšmintas ir
| suklasifikuotas, daug labiau, nei šalyse, iš kur jis kilęs. Bet vienas 
turkas porino, kad 'ryžiu košę su priedais' jis verda iš bet
| kokiu ryžiu ir bet kokiu priedu
|
| "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message 
news:jgesht$ggv$1@trimpas.omnitel.net...
| > Varsuvoje niekur nemaciau nei ryziu, nei prieskoniu plovui. Bet cia 
niekas
| > ir nezino, kas yra tas uzbekiskas plovas, o jei kas nors ir yra girdejes
| > zodi "pilav" tai sako, kad turkiskas :)
|
|