:) Lenkai net zodzio "plov" nezino (na dabar gal kai kurie t.y. vienetai jau yra girdeje), kai pradedavau aiskinti kas cia per patiekalas, tai kai kurie klausdavo "tai cia gal turkiskas pilav?" ;) Zodziu, tikra "kose". Manau, kad tokiu patiekalu kaip plovas ar pvz. rizotas atveju svarbu technologija ir tam tikros galutinio patiekalo savybes, visa kita yra kulturos ir tradicijos reikalas ir kiekviena siemininke tiek Italijoje, tiek pvz. Uzbekistane turi ta vieninteli tikra recepta :) "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:jggcl3$cfv$1@trimpas.omnitel.net... | taip vadinasi turkiški košiniai ryžiai, teisingiau pilavlik pirinc. Bet iš esmes, čia pas mus gal tas plovas labai sureikšmintas ir | suklasifikuotas, daug labiau, nei šalyse, iš kur jis kilęs. Bet vienas turkas porino, kad 'ryžiu košę su priedais' jis verda iš bet | kokiu ryžiu ir bet kokiu priedu | | "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:jgesht$ggv$1@trimpas.omnitel.net... | > Varsuvoje niekur nemaciau nei ryziu, nei prieskoniu plovui. Bet cia niekas | > ir nezino, kas yra tas uzbekiskas plovas, o jei kas nors ir yra girdejes | > zodi "pilav" tai sako, kad turkiskas :) | |