Tema: Re: kepimas žemoje 65? tempreratūroje
Autorius: Kesha
Data: 2017-12-04 13:06:30
DVS wrote on 2017.12.03 :
> Sveiki.
> Esu girdėjęs, bet nebandęs apie steikų kepimą 65º laipsnių temperatūroje 
> vakuuminiame maišelyje orkaitėje 24 val. Po to steikas apskrudinamas su 
> virtuvine lietlempe iš apiejų pusių. Ir viskas :)
> Ar kas esat tokį būdą girdėje, ar bandę, ir kaip rezultatas?
>
>
> Kiek internete radau, tai panašiai atrodo Sous Vide, bet jis apie gaminima 
> vakuuminiame maišelyje vandens vonioje, bet gal tai kita variacija
>
>
> Apšvieskit, kas čia per mados maistą kišt į celofaną ir gaminti :)

Galima ir taip išsidirbinėti, tik 65 jau smarkiai perkepęs...
paprasčiau apkepini keptuvėje, įgrūdi mėsos termometrą ir šauni į 
orkaitę (160 - 200) ir kai pamatai 40-42 lupi lauk ir apvynioji folija 
ir kai pailsės (5 min ir daugiau), tai bus daug maž, tai ko reikia.