Tema: Re: kepimas žemoje 65? tempreratūroje
Autorius: Kesha
Data: 2017-12-06 15:38:56
Gipsas formulated the question :
> steikas, tai yra geros jautienos gabalas (ale nugarine ar ispjova) termiskai 
> trumpai apdorotas aukstoje temperaturoje...

nu kad geros jautienos tai sutinku, o va "termiškai trumpai ir 
aukštoje" nebūčiau toks kategoriškas, ir be to ne vien nugarinė ar 
išpjova eina, kaip pvz. flank steikas...

> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message 
> news:p08buo$kj0$1@trimpas.omnitel.net...
>> tranzoo submitted this idea :
>>> sava mirtimi mires buliukas gausis visai eatable taip paruostas ;)
>>>
>>> bettai nebebus steikas anyway.
>>
>> hmmm, nu pasakok savo teoriją kas yra steikas, nes net įdomu pasidarė...
>>
>>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message 
>>> news:p03a7m$jjo$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> DVS wrote on 2017.12.03 :
>>>>> Sveiki.
>>>>> Esu girdėjęs, bet nebandęs apie steikų kepimą 65º laipsnių temperatūroje 
>>>>> vakuuminiame maišelyje orkaitėje 24 val. Po to steikas apskrudinamas su 
>>>>> virtuvine lietlempe iš apiejų pusių. Ir viskas :)
>>>>> Ar kas esat tokį būdą girdėje, ar bandę, ir kaip rezultatas?
>>>>>
>>>>>
>>>>> Kiek internete radau, tai panašiai atrodo Sous Vide, bet jis apie 
>>>>> gaminima vakuuminiame maišelyje vandens vonioje, bet gal tai kita 
>>>>> variacija
>>>>>
>>>>>
>>>>> Apšvieskit, kas čia per mados maistą kišt į celofaną ir gaminti :)
>>>>
>>>> Galima ir taip išsidirbinėti, tik 65 jau smarkiai perkepęs...
>>>> paprasčiau apkepini keptuvėje, įgrūdi mėsos termometrą ir šauni į orkaitę 
>>>> (160 - 200) ir kai pamatai 40-42 lupi lauk ir apvynioji folija ir kai 
>>>> pailsės (5 min ir daugiau), tai bus daug maž, tai ko reikia.