Gipsas formulated the question : > steikas, tai yra geros jautienos gabalas (ale nugarine ar ispjova) termiskai > trumpai apdorotas aukstoje temperaturoje... nu kad geros jautienos tai sutinku, o va "termiškai trumpai ir aukštoje" nebūčiau toks kategoriškas, ir be to ne vien nugarinė ar išpjova eina, kaip pvz. flank steikas... > "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message > news:p08buo$kj0$1@trimpas.omnitel.net... >> tranzoo submitted this idea : >>> sava mirtimi mires buliukas gausis visai eatable taip paruostas ;) >>> >>> bettai nebebus steikas anyway. >> >> hmmm, nu pasakok savo teoriją kas yra steikas, nes net įdomu pasidarė... >> >>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message >>> news:p03a7m$jjo$1@trimpas.omnitel.net... >>>> DVS wrote on 2017.12.03 : >>>>> Sveiki. >>>>> Esu girdėjęs, bet nebandęs apie steikų kepimą 65º laipsnių temperatūroje >>>>> vakuuminiame maišelyje orkaitėje 24 val. Po to steikas apskrudinamas su >>>>> virtuvine lietlempe iš apiejų pusių. Ir viskas :) >>>>> Ar kas esat tokį būdą girdėje, ar bandę, ir kaip rezultatas? >>>>> >>>>> >>>>> Kiek internete radau, tai panašiai atrodo Sous Vide, bet jis apie >>>>> gaminima vakuuminiame maišelyje vandens vonioje, bet gal tai kita >>>>> variacija >>>>> >>>>> >>>>> Apšvieskit, kas čia per mados maistą kišt į celofaną ir gaminti :) >>>> >>>> Galima ir taip išsidirbinėti, tik 65 jau smarkiai perkepęs... >>>> paprasčiau apkepini keptuvėje, įgrūdi mėsos termometrą ir šauni į orkaitę >>>> (160 - 200) ir kai pamatai 40-42 lupi lauk ir apvynioji folija ir kai >>>> pailsės (5 min ir daugiau), tai bus daug maž, tai ko reikia.