Tema: Re: kepimas žemoje 65? tempreratūroje
Autorius: Linas Petkevičius
Data: 2017-12-06 15:45:54
paukštis yra varna

"Gipsas"  wrote in message news:p08p40$qv$1@trimpas.omnitel.net...

steikas, tai yra geros jautienos gabalas (ale nugarine ar ispjova) termiskai
trumpai apdorotas aukstoje temperaturoje...

"Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message
news:p08buo$kj0$1@trimpas.omnitel.net...
> tranzoo submitted this idea :
>> sava mirtimi mires buliukas gausis visai eatable taip paruostas ;)
>>
>> bettai nebebus steikas anyway.
>
> hmmm, nu pasakok savo teoriją kas yra steikas, nes net įdomu pasidarė...
>
>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message 
>> news:p03a7m$jjo$1@trimpas.omnitel.net...
>>> DVS wrote on 2017.12.03 :
>>>> Sveiki.
>>>> Esu girdėjęs, bet nebandęs apie steikų kepimą 65º laipsnių 
>>>> temperatūroje vakuuminiame maišelyje orkaitėje 24 val. Po to steikas 
>>>> apskrudinamas su virtuvine lietlempe iš apiejų pusių. Ir viskas :)
>>>> Ar kas esat tokį būdą girdėje, ar bandę, ir kaip rezultatas?
>>>>
>>>>
>>>> Kiek internete radau, tai panašiai atrodo Sous Vide, bet jis apie 
>>>> gaminima vakuuminiame maišelyje vandens vonioje, bet gal tai kita 
>>>> variacija
>>>>
>>>>
>>>> Apšvieskit, kas čia per mados maistą kišt į celofaną ir gaminti :)
>>>
>>> Galima ir taip išsidirbinėti, tik 65 jau smarkiai perkepęs...
>>> paprasčiau apkepini keptuvėje, įgrūdi mėsos termometrą ir šauni į 
>>> orkaitę (160 - 200) ir kai pamatai 40-42 lupi lauk ir apvynioji folija 
>>> ir kai pailsės (5 min ir daugiau), tai bus daug maž, tai ko reikia.