It happens that Gipsas formulated : > ne, nesu kategoriskas...taciau rissoto ar paelja vadinti plovu butu vistiek > nekorektiska..nors ingridientuose yra ryziai (is esmes skiriasi gamybos > technologija, ir norimas gauti rezultatas), bet tai dar nesuteikia galimybes > juos vienodai vadinti..:) > jei taip mastysime, ir viska bandysime suvienodinti...tai isvis pasauly gal > liks tik 10 patiekalu ..:D > o del steiko kepimo para, tai sutinku..tai bus kazkas kitktas, bet ne > steikas...nors ka gali zinoti, gal tai pasirodys be galo skanus dalykas...:p > nepabandes negali zinoti Tai gerai tada :) o pavadinimai reikalingi, kad restorane žinotum ką užsisakinėji ir ką gausi, todėl ir nebus normaliam restorane parašyta - plovas, jis bus labiau konkretizuotas, tas pats su paelijom ir rizotais :) > "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message > news:p0b0mv$nns$1@trimpas.omnitel.net... >> Gipsas wrote : >>> tejp...zr. mano zodi "geros"..jei turi gera flank'a ..kodel ne.,..:) >>> o siaip tai jau kazkada buvo diskusija apie tai kas yra plovas..taip...jo, >>> yra ivariausiu interpretaciju..nuo perliniu kruopu maisymo su vistiena >>> pridedant abrikosu..iki jautienos ar sovietinio obschepyto "plovo" su >>> kiauliena...Taciau visi giliai suprantam, kad plovas tai yra ryziai + >>> aviena, bent jau tiek...tas pats ir su steiku..jei mastyti labai >>> primityviai..tai tiesiog apkeptas mesos gabalas >> >> Nebūk jau toks kategoriškas, nes net ir plovo atveju, jų yra melejonai, o >> ryžiai ir aviena, tai uzbekiško plovo variacija, nes yra dar Ferganos ir >> t.t. ir t.p. nes plovas tai ryžiai plius kažkas, net rissoto ir tas plovas >> :) >> tas pats su šašlykais, nes nėra teisingiausio recepto, yra daug variacijų, >> bet tarp jų būna ir konkrečių nusivažiavimų. >> Mano galva jaučio išpjovą ar nugarinę kept 65C parą ir daugiau, o poto su >> lietlempe apskrudint tai toks maisto gadinimas... >> Tikslumas reikalingas konditerijoje (gal todėl nelabai ir mėgstu ją, nes >> fantazija ten tik išvaizdoje). >> >>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message >>> news:p08rtg$3jd$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Gipsas formulated the question : >>>>> steikas, tai yra geros jautienos gabalas (ale nugarine ar ispjova) >>>>> termiskai trumpai apdorotas aukstoje temperaturoje... >>>> >>>> nu kad geros jautienos tai sutinku, o va "termiškai trumpai ir aukštoje" >>>> nebūčiau toks kategoriškas, ir be to ne vien nugarinė ar išpjova eina, >>>> kaip pvz. flank steikas... >>>> >>>>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message >>>>> news:p08buo$kj0$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> tranzoo submitted this idea : >>>>>>> sava mirtimi mires buliukas gausis visai eatable taip paruostas ;) >>>>>>> >>>>>>> bettai nebebus steikas anyway. >>>>>> >>>>>> hmmm, nu pasakok savo teoriją kas yra steikas, nes net įdomu >>>>>> pasidarė... >>>>>> >>>>>>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message >>>>>>> news:p03a7m$jjo$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>> DVS wrote on 2017.12.03 : >>>>>>>>> Sveiki. >>>>>>>>> Esu girdėjęs, bet nebandęs apie steikų kepimą 65º laipsnių >>>>>>>>> temperatūroje vakuuminiame maišelyje orkaitėje 24 val. Po to steikas >>>>>>>>> apskrudinamas su virtuvine lietlempe iš apiejų pusių. Ir viskas :) >>>>>>>>> Ar kas esat tokį būdą girdėje, ar bandę, ir kaip rezultatas? >>>>>>>>> >>>>>>>>> >>>>>>>>> Kiek internete radau, tai panašiai atrodo Sous Vide, bet jis apie >>>>>>>>> gaminima vakuuminiame maišelyje vandens vonioje, bet gal tai kita >>>>>>>>> variacija >>>>>>>>> >>>>>>>>> >>>>>>>>> Apšvieskit, kas čia per mados maistą kišt į celofaną ir gaminti :) >>>>>>>> >>>>>>>> Galima ir taip išsidirbinėti, tik 65 jau smarkiai perkepęs... >>>>>>>> paprasčiau apkepini keptuvėje, įgrūdi mėsos termometrą ir šauni į >>>>>>>> orkaitę (160 - 200) ir kai pamatai 40-42 lupi lauk ir apvynioji >>>>>>>> folija ir kai pailsės (5 min ir daugiau), tai bus daug maž, tai ko >>>>>>>> reikia.