ne, nesu kategoriskas...taciau rissoto ar paelja vadinti plovu butu vistiek nekorektiska..nors ingridientuose yra ryziai (is esmes skiriasi gamybos technologija, ir norimas gauti rezultatas), bet tai dar nesuteikia galimybes juos vienodai vadinti..:) jei taip mastysime, ir viska bandysime suvienodinti...tai isvis pasauly gal liks tik 10 patiekalu ..:D o del steiko kepimo para, tai sutinku..tai bus kazkas kitktas, bet ne steikas...nors ka gali zinoti, gal tai pasirodys be galo skanus dalykas...:p nepabandes negali zinoti "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message news:p0b0mv$nns$1@trimpas.omnitel.net... > Gipsas wrote : >> tejp...zr. mano zodi "geros"..jei turi gera flank'a ..kodel ne.,..:) >> o siaip tai jau kazkada buvo diskusija apie tai kas yra >> plovas..taip...jo, yra ivariausiu interpretaciju..nuo perliniu kruopu >> maisymo su vistiena pridedant abrikosu..iki jautienos ar sovietinio >> obschepyto "plovo" su kiauliena...Taciau visi giliai suprantam, kad >> plovas tai yra ryziai + aviena, bent jau tiek...tas pats ir su >> steiku..jei mastyti labai primityviai..tai tiesiog apkeptas mesos gabalas > > Nebūk jau toks kategoriškas, nes net ir plovo atveju, jų yra melejonai, o > ryžiai ir aviena, tai uzbekiško plovo variacija, nes yra dar Ferganos ir > t.t. ir t.p. nes plovas tai ryžiai plius kažkas, net rissoto ir tas > plovas :) > tas pats su šašlykais, nes nėra teisingiausio recepto, yra daug variacijų, > bet tarp jų būna ir konkrečių nusivažiavimų. > Mano galva jaučio išpjovą ar nugarinę kept 65C parą ir daugiau, o poto su > lietlempe apskrudint tai toks maisto gadinimas... > Tikslumas reikalingas konditerijoje (gal todėl nelabai ir mėgstu ją, nes > fantazija ten tik išvaizdoje). > >> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message >> news:p08rtg$3jd$1@trimpas.omnitel.net... >>> Gipsas formulated the question : >>>> steikas, tai yra geros jautienos gabalas (ale nugarine ar ispjova) >>>> termiskai trumpai apdorotas aukstoje temperaturoje... >>> >>> nu kad geros jautienos tai sutinku, o va "termiškai trumpai ir aukštoje" >>> nebūčiau toks kategoriškas, ir be to ne vien nugarinė ar išpjova eina, >>> kaip pvz. flank steikas... >>> >>>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message >>>> news:p08buo$kj0$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> tranzoo submitted this idea : >>>>>> sava mirtimi mires buliukas gausis visai eatable taip paruostas ;) >>>>>> >>>>>> bettai nebebus steikas anyway. >>>>> >>>>> hmmm, nu pasakok savo teoriją kas yra steikas, nes net įdomu >>>>> pasidarė... >>>>> >>>>>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message >>>>>> news:p03a7m$jjo$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> DVS wrote on 2017.12.03 : >>>>>>>> Sveiki. >>>>>>>> Esu girdėjęs, bet nebandęs apie steikų kepimą 65º laipsnių >>>>>>>> temperatūroje vakuuminiame maišelyje orkaitėje 24 val. Po to >>>>>>>> steikas apskrudinamas su virtuvine lietlempe iš apiejų pusių. Ir >>>>>>>> viskas :) >>>>>>>> Ar kas esat tokį būdą girdėje, ar bandę, ir kaip rezultatas? >>>>>>>> >>>>>>>> >>>>>>>> Kiek internete radau, tai panašiai atrodo Sous Vide, bet jis apie >>>>>>>> gaminima vakuuminiame maišelyje vandens vonioje, bet gal tai kita >>>>>>>> variacija >>>>>>>> >>>>>>>> >>>>>>>> Apšvieskit, kas čia per mados maistą kišt į celofaną ir gaminti :) >>>>>>> >>>>>>> Galima ir taip išsidirbinėti, tik 65 jau smarkiai perkepęs... >>>>>>> paprasčiau apkepini keptuvėje, įgrūdi mėsos termometrą ir šauni į >>>>>>> orkaitę (160 - 200) ir kai pamatai 40-42 lupi lauk ir apvynioji >>>>>>> folija ir kai pailsės (5 min ir daugiau), tai bus daug maž, tai ko >>>>>>> reikia.