steikas, tai yra geros jautienos gabalas (ale nugarine ar ispjova) termiskai trumpai apdorotas aukstoje temperaturoje... "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message news:p08buo$kj0$1@trimpas.omnitel.net... > tranzoo submitted this idea : >> sava mirtimi mires buliukas gausis visai eatable taip paruostas ;) >> >> bettai nebebus steikas anyway. > > hmmm, nu pasakok savo teoriją kas yra steikas, nes net įdomu pasidarė... > >> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message >> news:p03a7m$jjo$1@trimpas.omnitel.net... >>> DVS wrote on 2017.12.03 : >>>> Sveiki. >>>> Esu girdėjęs, bet nebandęs apie steikų kepimą 65º laipsnių >>>> temperatūroje vakuuminiame maišelyje orkaitėje 24 val. Po to steikas >>>> apskrudinamas su virtuvine lietlempe iš apiejų pusių. Ir viskas :) >>>> Ar kas esat tokį būdą girdėje, ar bandę, ir kaip rezultatas? >>>> >>>> >>>> Kiek internete radau, tai panašiai atrodo Sous Vide, bet jis apie >>>> gaminima vakuuminiame maišelyje vandens vonioje, bet gal tai kita >>>> variacija >>>> >>>> >>>> Apšvieskit, kas čia per mados maistą kišt į celofaną ir gaminti :) >>> >>> Galima ir taip išsidirbinėti, tik 65 jau smarkiai perkepęs... >>> paprasčiau apkepini keptuvėje, įgrūdi mėsos termometrą ir šauni į >>> orkaitę (160 - 200) ir kai pamatai 40-42 lupi lauk ir apvynioji folija >>> ir kai pailsės (5 min ir daugiau), tai bus daug maž, tai ko reikia.