Gipsas wrote : > tejp...zr. mano zodi "geros"..jei turi gera flank'a ..kodel ne.,..:) > o siaip tai jau kazkada buvo diskusija apie tai kas yra plovas..taip...jo, > yra ivariausiu interpretaciju..nuo perliniu kruopu maisymo su vistiena > pridedant abrikosu..iki jautienos ar sovietinio obschepyto "plovo" su > kiauliena...Taciau visi giliai suprantam, kad plovas tai yra ryziai + aviena, > bent jau tiek...tas pats ir su steiku..jei mastyti labai primityviai..tai > tiesiog apkeptas mesos gabalas Nebūk jau toks kategoriškas, nes net ir plovo atveju, jų yra melejonai, o ryžiai ir aviena, tai uzbekiško plovo variacija, nes yra dar Ferganos ir t.t. ir t.p. nes plovas tai ryžiai plius kažkas, net rissoto ir tas plovas :) tas pats su šašlykais, nes nėra teisingiausio recepto, yra daug variacijų, bet tarp jų būna ir konkrečių nusivažiavimų. Mano galva jaučio išpjovą ar nugarinę kept 65C parą ir daugiau, o poto su lietlempe apskrudint tai toks maisto gadinimas... Tikslumas reikalingas konditerijoje (gal todėl nelabai ir mėgstu ją, nes fantazija ten tik išvaizdoje). > "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message > news:p08rtg$3jd$1@trimpas.omnitel.net... >> Gipsas formulated the question : >>> steikas, tai yra geros jautienos gabalas (ale nugarine ar ispjova) >>> termiskai trumpai apdorotas aukstoje temperaturoje... >> >> nu kad geros jautienos tai sutinku, o va "termiškai trumpai ir aukštoje" >> nebūčiau toks kategoriškas, ir be to ne vien nugarinė ar išpjova eina, kaip >> pvz. flank steikas... >> >>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message >>> news:p08buo$kj0$1@trimpas.omnitel.net... >>>> tranzoo submitted this idea : >>>>> sava mirtimi mires buliukas gausis visai eatable taip paruostas ;) >>>>> >>>>> bettai nebebus steikas anyway. >>>> >>>> hmmm, nu pasakok savo teoriją kas yra steikas, nes net įdomu pasidarė... >>>> >>>>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message >>>>> news:p03a7m$jjo$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> DVS wrote on 2017.12.03 : >>>>>>> Sveiki. >>>>>>> Esu girdėjęs, bet nebandęs apie steikų kepimą 65º laipsnių >>>>>>> temperatūroje vakuuminiame maišelyje orkaitėje 24 val. Po to steikas >>>>>>> apskrudinamas su virtuvine lietlempe iš apiejų pusių. Ir viskas :) >>>>>>> Ar kas esat tokį būdą girdėje, ar bandę, ir kaip rezultatas? >>>>>>> >>>>>>> >>>>>>> Kiek internete radau, tai panašiai atrodo Sous Vide, bet jis apie >>>>>>> gaminima vakuuminiame maišelyje vandens vonioje, bet gal tai kita >>>>>>> variacija >>>>>>> >>>>>>> >>>>>>> Apšvieskit, kas čia per mados maistą kišt į celofaną ir gaminti :) >>>>>> >>>>>> Galima ir taip išsidirbinėti, tik 65 jau smarkiai perkepęs... >>>>>> paprasčiau apkepini keptuvėje, įgrūdi mėsos termometrą ir šauni į >>>>>> orkaitę (160 - 200) ir kai pamatai 40-42 lupi lauk ir apvynioji folija >>>>>> ir kai pailsės (5 min ir daugiau), tai bus daug maž, tai ko reikia.