štai, paaiškinsiu. Nes nebuvo ekonominio tikso sutaupyti, ir apipisti. Tai niekam ten mintis nekilo vietoj pieno riebalų dėti kažkokį sh. Tiksliau vagių visais laikais buvo, bet tada mechanizmas kitoks būdavo. Arba melžėjos nupildavo pora kibirų iš mašinos pieno sau namo, ir gal būt įpildavo vandens, bet nuo to kokybė taip labai jau nesuprastėdavo, arba galbūt fabrike dingdavo kažkiek KG pagaminto sviesto, bet nuo to likusio sviesto kokybė irgi nesuprastėdavo. Tie, kas gaudavo sviestą, gaudavo jį kokybišką, o kas negaudavo, negaudavo iš viso. Dabar yra taip, kad tu legaliai gali bloginti sviesto kokybę, visiems knisti protą, kad tai yra sviestas, to dėka lobti, o rezultate visi nusipirkę tavo sviestą valgys kažkokį hibridą. Matai skirtumą tarp šitų dviejų variantų? Ir esmė ta, kad melžėją, vagiančią pieną kibirais daug lengviau pagauti ir išmesti iš darbo, nei kažką padaryti tau, kai tu legaliai pigini produktą darydamas iš jo nežinia ką. Aš iš principo nesu prieš tą riebalų mišinį, tegu jį valgo tas, kas mėgsta mokėti mažiau ir taupyti kokybės ir sveikatos sąskaita. Bet aš norėčiau žinoti, kad perku sviestą, o ne hibridą. Dex 2012.04.26 14:57, RaR rašė: > Ir vėlgi, prie ko čia tas kapitalizmas? Įsivaizduoju, iš ko pradėtų > gaminti "sviestą" sovietiniais laikais, kai išmoktų gaminti tuos riebalų > mišinius. Tuomet partija galėtų pasipuikuoti prieš gyventojus ir > užsienius, kiek kilogramų per metus vienam gyventojui liaudies ūkis > pagamino sviesto. "Pagal sviesto gamybą pavijome ir pralenkėme Ameriką! > Ir vadintųsi tai sviestu, ir kitokio sviesto nebūtų. Atsimenu sovietų > laikų parduotuvinį sviestą - visai baltas, tepant vanduo iš jo sunkiasi. > Kažkiek skirdavosi tarp rajonų, bet vienam rajone buvo tik vienos rūšies > sviestas. O dabar perku ne mažiau 82% ir jis mane visai tenkina. Beje, > tokio riebumo skirtingų pasirinkimas net nedidelėje parduotuvėje - 3-4 > rūšys. >