Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: hedgehogus paiuricus
Data: 2012-10-12 12:10:35
mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar

-- 
eM


> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos 
> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir 
> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl 
> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama 
> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba 
> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila 
> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir 
> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" 
> liežuvį) ir užvirinama.
>
> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!