Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: hedgehogus paiuricus
Data: 2012-10-12 12:10:35
mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar
--
eM
> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos
> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir
> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl
> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama
> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba
> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir
> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti"
> liežuvį) ir užvirinama.
>
> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!