o kraujinius vedarus kaip valgyt reik? "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net... > mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar > > -- > eM > > >> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos >> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir >> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl >> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama >> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba >> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila >> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir >> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" >> liežuvį) ir užvirinama. >> >> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus! >