Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: Yvl
Data: 2012-10-12 13:51:59
o kraujinius vedarus kaip valgyt reik?

"hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net...
> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar
> 
> -- 
> eM
> 
> 
>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos 
>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir 
>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl 
>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama 
>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba 
>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila 
>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir 
>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" 
>> liežuvį) ir užvirinama.
>>
>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus! 
>