manau, kad skonis turėtų būti visai nieko. bet nujaučiu, kad mano vidurynas bus kitos nuomonės... Nors iš esmės, žuvis su grietinėle nėra nesuderinama, tad ir su pienu turėtų sueit "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:k58mck$ius$1@trimpas.omnitel.net... > Prisipažinsiu, bet skeptiškai žiūrėjau į žmonos kilusios iš Zarasų krašto pasakojimus apie "pienišką" žuvienę, bet > netyčia pabandžiau ir patiko :) > > Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant > svogūnu, morka, juodais ir kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl sudedama ta pati virta > morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada > sriuba gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų > žalumynų - svogūnų laiškų ir ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" liežuvį) ir > užvirinama. > > Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!