gereuse zuvis yra deshra! ;) "Povilas" wrote in message news:k5enpa$s71$1@trimpas.omnitel.net... As prie Asalnu ezero praleidziu kone kiekviena savaitgali ir pazystu nemaza dali zveju, gyvenanciu aplink si ezera ir ne karta yra teke ragauti ivairiu zuvieniu ir beveik visur ji buvo uzbalinta,o vakar joje radau gera kalna spirgu.O pries kokius 4-5 metus net teko dalyvauti Paluseje vykusiose zuvienes virimo varzybose ir net pavyko nugaleti.Tai po sito rengino galiu drasiai teigti,kad zuviene,tokia kaip supranta "klasikai" viriau tik as vienas, o pavyko nugaleti tik todel,kad turejau labai didele palaikymo komanda.O beveik visi kiti vietiniai,nes ten daugiausia ir buvo vietiniu,vire zuviene su daxrena bulviu arba kitaip uztirstinta.O salia mano sektoriaus ,buvusi kita komanda, aplamai mane nustebino,kai pradejo zuviene virti ant vistienos buljono - i didziuli katila suverte bene 3 vistas ir jas pilnai suvire ir tik po to pradejo versti darzoves,o tik i pacia pabaiga priverte kalna geros zuvies. Todel,dar karta pasikartosiu ir pasakysiu,kad negali buti vienintelio teisingiausio recepto,o tiesiog turi buti pagaminta su supratimu ir meile-noru pagaminti kazka skanaus ne tik sau,bet ir kitiems. "Daiva D." <daiva@netikras.com> wrote in message news:k5e578$ap6$1@trimpas.omnitel.net... > Na, prie Asalnų ežero vietos gyventojai siūlė netgi manų kruopų į žuvienę > dėti. Bet tikrai nesiūlė virti sultinio iš vienos lydekos atliekų. Siūlė > maždaug tokias proporcijas: 5 kg žuvies (per kelis kartus), o rezultate > apie 3 litrai nuoviro. > > "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message > news:k5bhj7$agj$1@trimpas.omnitel.net... >>O as manau,kad negali buti to vienintelio teisingiausio varianto,nes >> zuvienes verda kone kiekviena tauta,kuri tik turi galimybe pasigauti >> zuvies >> ir kiekviena tauta turi savo maisto ruosimo iprocius ir skonio >> supratima.O >> valgytojo reikalas yra atskirti grudus nuo pelu,o ne rekt net neragavus - >> tai bus neskanu, nes AS "zinau" ,kad esu vienintelis ir neklystantis. >> >> "Daiva D." <ddaiva@mailasnetikras.lt> wrote in message >> news:k58n2v$jiu$1@trimpas.omnitel.net... >>> čia gal pieniška bulvienė su žuvies prieskoniu :) >>> >>> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message >>> news:k58mck$ius$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Prisipažinsiu, bet skeptiškai žiūrėjau į žmonos kilusios iš Zarasų >>>> krašto pasakojimus apie "pienišką" žuvienę, bet netyčia pabandžiau ir >>>> patiko :) >>>> >>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos >>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir >>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl >>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama >>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada >>>> sriuba >>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila >>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir >>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" >>>> liežuvį) ir užvirinama. >>>> >>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus! >>