o tai kiek laiko pacia zuvi verdi? kol isvirs sultinys, tada kol ivirs bulves? Ar dar ten tos zuvies "mesos" kaipo tokios lieka? panasiai dariau lasisos sriuba, tai isvires sultini, po to jame viriau darzoves, o zuvi atgal sudejau jau pabaigoj. "Tomas" parašė naujienų news:k58mck$ius$1@trimpas.omnitel.net... Prisipažinsiu, bet skeptiškai žiūrėjau į žmonos kilusios iš Zarasų krašto pasakojimus apie "pienišką" žuvienę, bet netyčia pabandžiau ir patiko :) Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" liežuvį) ir užvirinama. Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!