Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2012-10-15 14:23:20
ghem, o varliukojos ce kuri kategoryje? ;)

"Arj"  wrote in message news:k5gr3c$moo$1@trimpas.omnitel.net...

karkos ir ausytes - kam varguoliu subproduktai, o kam (pvz man) delikatesai 
:)


"Yvl"  parašė naujienų news:k5gfuv$962$1@trimpas.omnitel.net...

p.s. as tau blet ka, y lenka panasus? eiktu zinai kur su savo fliakais ir 
kitokiais varguoliskais
skerdienos atlieku subproduktais kaip kad karkos ar ausys


"Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message 
news:k5gfqo$91c$1@trimpas.omnitel.net...
> tu tikrai nori del skonio gincytis? :)))
>
> "Kauno Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message 
> news:k5ch1d$53b$1@trimpas.omnitel.net...
>> nu blet... fliakus gi valgai ?
>> o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ?
>> uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau.
>> tai as lopas taip iseina....
>>
>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message
>> news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net...
>>> p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... net 
>>> ir
>>> ne su burna - nedrysciau
>>>
>>> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message
>>> news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> nereik ishviso ju valgit ;)
>>>>
>>>> "Yvl"  wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik?
>>>>
>>>> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message
>>>> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar
>>>>>
>>>>> -- 
>>>>> eM
>>>>>
>>>>>
>>>>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos
>>>>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais 
>>>>>> ir
>>>>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl
>>>>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", 
>>>>>> pridedama
>>>>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada
>>>>>> sriuba
>>>>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
>>>>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų 
>>>>>> ir
>>>>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti"
>>>>>> liežuvį) ir užvirinama.
>>>>>>
>>>>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!
>>>>>
>>>>
>>