Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: Kauno Budulis
Data: 2012-10-25 20:34:19
nu runkeliu valgis gi, pagal portugalija.

"Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message 
news:k65gve$g8e$1@trimpas.omnitel.net...
> ka tai turi bendro su fliakais?
>
> "Kauno Budulis" <wacher_trint_@takas.lt> wrote in message 
> news:k5s8r5$gcm$1@trimpas.omnitel.net...
>> :)))
>> nu as toks nebaisiai enteligentas...
>> va tik ka spirgus su bulvem sukepinau... raugintas agurkas, kefyras...
>> kaimas as.. zinau :)))
>>
>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message
>> news:k5gfuv$962$1@trimpas.omnitel.net...
>>> p.s. as tau blet ka, y lenka panasus? eiktu zinai kur su savo fliakais 
>>> ir
>>> kitokiais varguoliskais skerdienos atlieku subproduktais kaip kad karkos
>>> ar ausys
>>>
>>>
>>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message
>>> news:k5gfqo$91c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> tu tikrai nori del skonio gincytis? :)))
>>>>
>>>> "Kauno Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message
>>>> news:k5ch1d$53b$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> nu blet... fliakus gi valgai ?
>>>>> o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ?
>>>>> uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau.
>>>>> tai as lopas taip iseina....
>>>>>
>>>>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message
>>>>> news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... 
>>>>>> net
>>>>>> ir
>>>>>> ne su burna - nedrysciau
>>>>>>
>>>>>> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message
>>>>>> news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> nereik ishviso ju valgit ;)
>>>>>>>
>>>>>>> "Yvl"  wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>
>>>>>>> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik?
>>>>>>>
>>>>>>> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message
>>>>>>> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar
>>>>>>>>
>>>>>>>> -- 
>>>>>>>> eM
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar 
>>>>>>>>> jos
>>>>>>>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, 
>>>>>>>>> juodais
>>>>>>>>> ir
>>>>>>>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį 
>>>>>>>>> vėl
>>>>>>>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa",
>>>>>>>>> pridedama
>>>>>>>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada
>>>>>>>>> sriuba
>>>>>>>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
>>>>>>>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų 
>>>>>>>>> laiškų
>>>>>>>>> ir
>>>>>>>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi 
>>>>>>>>> "kąsti"
>>>>>>>>> liežuvį) ir užvirinama.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>
>>