O as manau,kad negali buti to vienintelio teisingiausio varianto,nes zuvienes verda kone kiekviena tauta,kuri tik turi galimybe pasigauti zuvies ir kiekviena tauta turi savo maisto ruosimo iprocius ir skonio supratima.O valgytojo reikalas yra atskirti grudus nuo pelu,o ne rekt net neragavus - tai bus neskanu, nes AS "zinau" ,kad esu vienintelis ir neklystantis. "Daiva D." <ddaiva@mailasnetikras.lt> wrote in message news:k58n2v$jiu$1@trimpas.omnitel.net... > čia gal pieniška bulvienė su žuvies prieskoniu :) > > "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:k58mck$ius$1@trimpas.omnitel.net... >> Prisipažinsiu, bet skeptiškai žiūrėjau į žmonos kilusios iš Zarasų >> krašto pasakojimus apie "pienišką" žuvienę, bet netyčia pabandžiau ir >> patiko :) >> >> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos >> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir >> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl >> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama >> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba >> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila >> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir >> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" >> liežuvį) ir užvirinama. >> >> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!