nu blet... fliakus gi valgai ? o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ? uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau. tai as lopas taip iseina.... "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net... > p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... net ir > ne su burna - nedrysciau > > "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message > news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net... >> nereik ishviso ju valgit ;) >> >> "Yvl" wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net... >> >> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik? >> >> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message >> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net... >>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar >>> >>> -- >>> eM >>> >>> >>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos >>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir >>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl >>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama >>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada >>>> sriuba >>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila >>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir >>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" >>>> liežuvį) ir užvirinama. >>>> >>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus! >>> >>