Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: Kauno Budulis
Data: 2012-10-13 22:56:29
nu blet... fliakus gi valgai ?
o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ?
uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau.
tai as lopas taip iseina....

"Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message 
news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net...
> p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... net ir 
> ne su burna - nedrysciau
>
> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message 
> news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net...
>> nereik ishviso ju valgit ;)
>>
>> "Yvl"  wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik?
>>
>> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message
>> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net...
>>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar
>>>
>>> -- 
>>> eM
>>>
>>>
>>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos
>>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir
>>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl
>>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama
>>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada 
>>>> sriuba
>>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
>>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir
>>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti"
>>>> liežuvį) ir užvirinama.
>>>>
>>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!
>>>
>>