Aukštaitiška prigimtis į bet kokią sriubą grietinės dėt :) Man kartais labai ne į temą. "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:k58mck$ius$1@trimpas.omnitel.net... > Prisipažinsiu, bet skeptiškai žiūrėjau į žmonos kilusios iš Zarasų > krašto pasakojimus apie "pienišką" žuvienę, bet netyčia pabandžiau ir > patiko :) > > Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos > atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir > kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl > sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama > smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba > gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila > nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir > ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" > liežuvį) ir užvirinama. > > Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!