vat as irgi teip sakau, o anie vis tiek jeda... "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net... > nereik ishviso ju valgit ;) > > "Yvl" wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net... > > o kraujinius vedarus kaip valgyt reik? > > "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message > news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net... >> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar >> >> -- >> eM >> >> >>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos >>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir >>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl >>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama >>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba >>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila >>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir >>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" >>> liežuvį) ir užvirinama. >>> >>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus! >> >