Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: Kauno Budulis
Data: 2012-10-13 23:04:39
+++
cia kaip su saslyku ar plovu...
vienam aule plovas su kizylu kitam be...
vieno teisingiausio recepto nera ir nebuvo.


"Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
news:k5bhj7$agj$1@trimpas.omnitel.net...
>O as manau,kad negali buti to vienintelio teisingiausio varianto,nes 
>zuvienes verda kone kiekviena tauta,kuri tik turi galimybe pasigauti zuvies 
>ir kiekviena tauta turi savo maisto ruosimo iprocius ir skonio supratima.O 
>valgytojo reikalas yra atskirti grudus nuo pelu,o ne rekt net neragavus - 
>tai bus neskanu, nes AS "zinau" ,kad esu vienintelis ir neklystantis.
>
> "Daiva D." <ddaiva@mailasnetikras.lt> wrote in message 
> news:k58n2v$jiu$1@trimpas.omnitel.net...
>> čia gal pieniška bulvienė su žuvies prieskoniu :)
>>
>> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message 
>> news:k58mck$ius$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Prisipažinsiu, bet skeptiškai žiūrėjau į žmonos kilusios iš Zarasų
>>> krašto pasakojimus apie "pienišką" žuvienę, bet netyčia pabandžiau ir
>>> patiko :)
>>>
>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos
>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir
>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl
>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama
>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba
>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir
>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti"
>>> liežuvį) ir užvirinama.
>>>
>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!
>