Na, prie Asalnų ežero vietos gyventojai siūlė netgi manų kruopų į žuvienę dėti. Bet tikrai nesiūlė virti sultinio iš vienos lydekos atliekų. Siūlė maždaug tokias proporcijas: 5 kg žuvies (per kelis kartus), o rezultate apie 3 litrai nuoviro. "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message news:k5bhj7$agj$1@trimpas.omnitel.net... >O as manau,kad negali buti to vienintelio teisingiausio varianto,nes > zuvienes verda kone kiekviena tauta,kuri tik turi galimybe pasigauti zuvies > ir kiekviena tauta turi savo maisto ruosimo iprocius ir skonio supratima.O > valgytojo reikalas yra atskirti grudus nuo pelu,o ne rekt net neragavus - > tai bus neskanu, nes AS "zinau" ,kad esu vienintelis ir neklystantis. > > "Daiva D." <ddaiva@mailasnetikras.lt> wrote in message > news:k58n2v$jiu$1@trimpas.omnitel.net... >> čia gal pieniška bulvienė su žuvies prieskoniu :) >> >> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:k58mck$ius$1@trimpas.omnitel.net... >>> Prisipažinsiu, bet skeptiškai žiūrėjau į žmonos kilusios iš Zarasų >>> krašto pasakojimus apie "pienišką" žuvienę, bet netyčia pabandžiau ir >>> patiko :) >>> >>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos >>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir >>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl >>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama >>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba >>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila >>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir >>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" >>> liežuvį) ir užvirinama. >>> >>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus! >