kazkaip skirtingus skandinavus pazystam muset... "Kauno Budulis" <wacher_trint_@takas.lt> wrote in message news:k5s8ir$g57$1@trimpas.omnitel.net... > nu blet... > cia kaip kuriam svieto gale... skandinavuose sprandas - varguoliu maistas. > sonkauliai, sparneliai - be razumo kainuoja. > > > > "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message > news:k5gj4f$d2t$1@trimpas.omnitel.net... >> ka te byby - mesos yra sprandinej, nugarinej, pagaliau kumpyje... >> >> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message >> news:k5gg19$98u$1@trimpas.omnitel.net... >>> sailens! karkoj ir mesos yra! ;) >>> >>> "Yvl" wrote in message news:k5gfuv$962$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> p.s. as tau blet ka, y lenka panasus? eiktu zinai kur su savo fliakais ir >>> kitokiais varguoliskais skerdienos atlieku subproduktais kaip kad karkos >>> ar >>> ausys >>> >>> >>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message >>> news:k5gfqo$91c$1@trimpas.omnitel.net... >>>> tu tikrai nori del skonio gincytis? :))) >>>> >>>> "Kauno Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message >>>> news:k5ch1d$53b$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> nu blet... fliakus gi valgai ? >>>>> o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ? >>>>> uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau. >>>>> tai as lopas taip iseina.... >>>>> >>>>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message >>>>> news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... net >>>>>> ir >>>>>> ne su burna - nedrysciau >>>>>> >>>>>> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message >>>>>> news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> nereik ishviso ju valgit ;) >>>>>>> >>>>>>> "Yvl" wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> >>>>>>> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik? >>>>>>> >>>>>>> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message >>>>>>> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar >>>>>>>> >>>>>>>> -- >>>>>>>> eM >>>>>>>> >>>>>>>> >>>>>>>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos >>>>>>>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, >>>>>>>>> juodais >>>>>>>>> ir >>>>>>>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl >>>>>>>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", >>>>>>>>> pridedama >>>>>>>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada >>>>>>>>> sriuba >>>>>>>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila >>>>>>>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų >>>>>>>>> laiškų >>>>>>>>> ir >>>>>>>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" >>>>>>>>> liežuvį) ir užvirinama. >>>>>>>>> >>>>>>>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus! >>>>>>>> >>>>>>> >>>>> >>> >