Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: Yvl <chiornyj @ bumer.lt>
Data: 2012-10-16 14:52:03
tai yra kam ir hakarl ar balut - delikatesas :)

"Arj" <root@ibm.com> wrote in message 
news:k5gr3c$moo$1@trimpas.omnitel.net...
> karkos ir ausytes - kam varguoliu subproduktai, o kam (pvz man) 
> delikatesai :)
>
>
> "Yvl"  parašė naujienų news:k5gfuv$962$1@trimpas.omnitel.net...
>
> p.s. as tau blet ka, y lenka panasus? eiktu zinai kur su savo fliakais ir 
> kitokiais varguoliskais skerdienos atlieku subproduktais kaip kad karkos 
> ar ausys
>
>
> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message 
> news:k5gfqo$91c$1@trimpas.omnitel.net...
>> tu tikrai nori del skonio gincytis? :)))
>>
>> "Kauno Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message 
>> news:k5ch1d$53b$1@trimpas.omnitel.net...
>>> nu blet... fliakus gi valgai ?
>>> o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ?
>>> uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau.
>>> tai as lopas taip iseina....
>>>
>>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message
>>> news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... net 
>>>> ir
>>>> ne su burna - nedrysciau
>>>>
>>>> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message
>>>> news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> nereik ishviso ju valgit ;)
>>>>>
>>>>> "Yvl"  wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>
>>>>> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik?
>>>>>
>>>>> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message
>>>>> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar
>>>>>>
>>>>>> -- 
>>>>>> eM
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos
>>>>>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais 
>>>>>>> ir
>>>>>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl
>>>>>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", 
>>>>>>> pridedama
>>>>>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada
>>>>>>> sriuba
>>>>>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
>>>>>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų 
>>>>>>> ir
>>>>>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti"
>>>>>>> liežuvį) ir užvirinama.
>>>>>>>
>>>>>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!
>>>>>>
>>>>>
>>>
>