tu tikrai nori del skonio gincytis? :))) "Kauno Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message news:k5ch1d$53b$1@trimpas.omnitel.net... > nu blet... fliakus gi valgai ? > o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ? > uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau. > tai as lopas taip iseina.... > > "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message > news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net... >> p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... net ir >> ne su burna - nedrysciau >> >> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message >> news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net... >>> nereik ishviso ju valgit ;) >>> >>> "Yvl" wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik? >>> >>> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message >>> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net... >>>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar >>>> >>>> -- >>>> eM >>>> >>>> >>>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos >>>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir >>>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl >>>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama >>>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada >>>>> sriuba >>>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila >>>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir >>>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" >>>>> liežuvį) ir užvirinama. >>>>> >>>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus! >>>> >>> >