Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: Kauno Budulis
Data: 2012-10-19 22:10:19
nu blet...
cia kaip kuriam svieto gale... skandinavuose sprandas - varguoliu maistas.
sonkauliai, sparneliai - be razumo kainuoja.



"Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message 
news:k5gj4f$d2t$1@trimpas.omnitel.net...
> ka te byby - mesos yra sprandinej, nugarinej, pagaliau kumpyje...
>
> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message 
> news:k5gg19$98u$1@trimpas.omnitel.net...
>> sailens! karkoj ir mesos yra! ;)
>>
>> "Yvl"  wrote in message news:k5gfuv$962$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> p.s. as tau blet ka, y lenka panasus? eiktu zinai kur su savo fliakais ir
>> kitokiais varguoliskais skerdienos atlieku subproduktais kaip kad karkos 
>> ar
>> ausys
>>
>>
>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message
>> news:k5gfqo$91c$1@trimpas.omnitel.net...
>>> tu tikrai nori del skonio gincytis? :)))
>>>
>>> "Kauno Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message
>>> news:k5ch1d$53b$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> nu blet... fliakus gi valgai ?
>>>> o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ?
>>>> uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau.
>>>> tai as lopas taip iseina....
>>>>
>>>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message
>>>> news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... net
>>>>> ir
>>>>> ne su burna - nedrysciau
>>>>>
>>>>> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message
>>>>> news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> nereik ishviso ju valgit ;)
>>>>>>
>>>>>> "Yvl"  wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>
>>>>>> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik?
>>>>>>
>>>>>> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message
>>>>>> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar
>>>>>>>
>>>>>>> -- 
>>>>>>> eM
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos
>>>>>>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, 
>>>>>>>> juodais
>>>>>>>> ir
>>>>>>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl
>>>>>>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa",
>>>>>>>> pridedama
>>>>>>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada
>>>>>>>> sriuba
>>>>>>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
>>>>>>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų 
>>>>>>>> laiškų
>>>>>>>> ir
>>>>>>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti"
>>>>>>>> liežuvį) ir užvirinama.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>
>>