:))) nu as toks nebaisiai enteligentas... va tik ka spirgus su bulvem sukepinau... raugintas agurkas, kefyras... kaimas as.. zinau :))) "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message news:k5gfuv$962$1@trimpas.omnitel.net... > p.s. as tau blet ka, y lenka panasus? eiktu zinai kur su savo fliakais ir > kitokiais varguoliskais skerdienos atlieku subproduktais kaip kad karkos > ar ausys > > > "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message > news:k5gfqo$91c$1@trimpas.omnitel.net... >> tu tikrai nori del skonio gincytis? :))) >> >> "Kauno Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message >> news:k5ch1d$53b$1@trimpas.omnitel.net... >>> nu blet... fliakus gi valgai ? >>> o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ? >>> uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau. >>> tai as lopas taip iseina.... >>> >>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message >>> news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net... >>>> p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... net >>>> ir >>>> ne su burna - nedrysciau >>>> >>>> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message >>>> news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> nereik ishviso ju valgit ;) >>>>> >>>>> "Yvl" wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> >>>>> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik? >>>>> >>>>> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message >>>>> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar >>>>>> >>>>>> -- >>>>>> eM >>>>>> >>>>>> >>>>>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos >>>>>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais >>>>>>> ir >>>>>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl >>>>>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", >>>>>>> pridedama >>>>>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada >>>>>>> sriuba >>>>>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila >>>>>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų >>>>>>> ir >>>>>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" >>>>>>> liežuvį) ir užvirinama. >>>>>>> >>>>>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus! >>>>>> >>>>> >>>