o kartais ir majoneza tenka dreptelt :) "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:k590st$tlj$1@trimpas.omnitel.net... > Aukstaitiska prigimtis i bet kokia sriuba grietines det :) Man kartais > labai ne i tema. > > > "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:k58mck$ius$1@trimpas.omnitel.net... >> Prisipazinsiu, bet skeptiskai ziurejau i zmonos kilusios is Zarasu >> krasto pasakojimus apie "pieniska" zuviene, bet netycia pabandziau ir >> patiko :) >> >> Viskas labai paprasta ir ukiska. Imama lydeka (pageidautina) ar jos >> atliekos ir isverdamas sultinys, pagardinant svogunu, morka, juodais ir >> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkosiama. I sultini vel >> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, zuvies "mesa", pridedama >> smulkiai pjaustytu bulviu. Paverdama kol suminksteja bulves, tada sriuba >> gausiai uzbalinama riebiu pienu ar grietinele (kaime tiesiog pila >> nenugriebta piena), beriama daug pjaustytu zalumynu - svogunu laisku ir >> ypac krapu, gerokai papirinama (sako, kad gera zuviene turi "kasti" >> liezuvi) ir uzvirinama. >> >> Viskas - galima tiekti i stala. Skanaus!