Tema: Re: Aukstaitiska zuviene
Autorius: Apocalypto
Data: 2012-10-14 01:00:13
o kartais ir majoneza tenka dreptelt :)


"bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message 
news:k590st$tlj$1@trimpas.omnitel.net...
> Aukstaitiska prigimtis i bet kokia sriuba grietines det :) Man kartais 
> labai ne i tema.
>
>
> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:k58mck$ius$1@trimpas.omnitel.net...
>> Prisipazinsiu, bet skeptiskai ziurejau i zmonos kilusios is Zarasu
>> krasto pasakojimus apie "pieniska" zuviene, bet netycia pabandziau ir
>> patiko :)
>>
>> Viskas labai paprasta ir ukiska. Imama lydeka (pageidautina) ar jos
>> atliekos ir isverdamas sultinys, pagardinant svogunu, morka, juodais ir
>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkosiama. I sultini vel
>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, zuvies "mesa", pridedama
>> smulkiai pjaustytu bulviu. Paverdama kol suminksteja bulves, tada sriuba
>> gausiai uzbalinama riebiu pienu ar grietinele (kaime tiesiog pila
>> nenugriebta piena), beriama daug pjaustytu zalumynu - svogunu laisku ir
>> ypac krapu, gerokai papirinama (sako, kad gera zuviene turi "kasti"
>> liezuvi) ir uzvirinama.
>>
>> Viskas - galima tiekti i stala. Skanaus!