nezinau, Portugalijoj nesu buves. bet anie ten lyg is juros visoki marmala turetu traukt? "Kauno Budulis" <wacher_trint_@takas.lt> wrote in message news:k6bt6r$ekt$1@trimpas.omnitel.net... > nu runkeliu valgis gi, pagal portugalija. > > "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message > news:k65gve$g8e$1@trimpas.omnitel.net... >> ka tai turi bendro su fliakais? >> >> "Kauno Budulis" <wacher_trint_@takas.lt> wrote in message >> news:k5s8r5$gcm$1@trimpas.omnitel.net... >>> :))) >>> nu as toks nebaisiai enteligentas... >>> va tik ka spirgus su bulvem sukepinau... raugintas agurkas, kefyras... >>> kaimas as.. zinau :))) >>> >>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message >>> news:k5gfuv$962$1@trimpas.omnitel.net... >>>> p.s. as tau blet ka, y lenka panasus? eiktu zinai kur su savo fliakais >>>> ir >>>> kitokiais varguoliskais skerdienos atlieku subproduktais kaip kad karkos >>>> ar ausys >>>> >>>> >>>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message >>>> news:k5gfqo$91c$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> tu tikrai nori del skonio gincytis? :))) >>>>> >>>>> "Kauno Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message >>>>> news:k5ch1d$53b$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> nu blet... fliakus gi valgai ? >>>>>> o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ? >>>>>> uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau. >>>>>> tai as lopas taip iseina.... >>>>>> >>>>>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message >>>>>> news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... >>>>>>> net >>>>>>> ir >>>>>>> ne su burna - nedrysciau >>>>>>> >>>>>>> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message >>>>>>> news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>> nereik ishviso ju valgit ;) >>>>>>>> >>>>>>>> "Yvl" wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>> >>>>>>>> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik? >>>>>>>> >>>>>>>> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message >>>>>>>> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar >>>>>>>>> >>>>>>>>> -- >>>>>>>>> eM >>>>>>>>> >>>>>>>>> >>>>>>>>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar >>>>>>>>>> jos >>>>>>>>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, >>>>>>>>>> juodais >>>>>>>>>> ir >>>>>>>>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį >>>>>>>>>> vėl >>>>>>>>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", >>>>>>>>>> pridedama >>>>>>>>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada >>>>>>>>>> sriuba >>>>>>>>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila >>>>>>>>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų >>>>>>>>>> laiškų >>>>>>>>>> ir >>>>>>>>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi >>>>>>>>>> "kąsti" >>>>>>>>>> liežuvį) ir užvirinama. >>>>>>>>>> >>>>>>>>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus! >>>>>>>>> >>>>>>>> >>>>>> >>> >