Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: Yvl
Data: 2012-10-29 17:26:46
nezinau, Portugalijoj nesu buves. bet anie ten lyg is juros visoki marmala turetu traukt?

"Kauno Budulis" <wacher_trint_@takas.lt> wrote in message news:k6bt6r$ekt$1@trimpas.omnitel.net...
> nu runkeliu valgis gi, pagal portugalija.
> 
> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message 
> news:k65gve$g8e$1@trimpas.omnitel.net...
>> ka tai turi bendro su fliakais?
>>
>> "Kauno Budulis" <wacher_trint_@takas.lt> wrote in message 
>> news:k5s8r5$gcm$1@trimpas.omnitel.net...
>>> :)))
>>> nu as toks nebaisiai enteligentas...
>>> va tik ka spirgus su bulvem sukepinau... raugintas agurkas, kefyras...
>>> kaimas as.. zinau :)))
>>>
>>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message
>>> news:k5gfuv$962$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> p.s. as tau blet ka, y lenka panasus? eiktu zinai kur su savo fliakais 
>>>> ir
>>>> kitokiais varguoliskais skerdienos atlieku subproduktais kaip kad karkos
>>>> ar ausys
>>>>
>>>>
>>>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message
>>>> news:k5gfqo$91c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> tu tikrai nori del skonio gincytis? :)))
>>>>>
>>>>> "Kauno Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message
>>>>> news:k5ch1d$53b$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> nu blet... fliakus gi valgai ?
>>>>>> o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ?
>>>>>> uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau.
>>>>>> tai as lopas taip iseina....
>>>>>>
>>>>>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message
>>>>>> news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... 
>>>>>>> net
>>>>>>> ir
>>>>>>> ne su burna - nedrysciau
>>>>>>>
>>>>>>> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message
>>>>>>> news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>> nereik ishviso ju valgit ;)
>>>>>>>>
>>>>>>>> "Yvl"  wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>>
>>>>>>>> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik?
>>>>>>>>
>>>>>>>> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message
>>>>>>>> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> -- 
>>>>>>>>> eM
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar 
>>>>>>>>>> jos
>>>>>>>>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, 
>>>>>>>>>> juodais
>>>>>>>>>> ir
>>>>>>>>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį 
>>>>>>>>>> vėl
>>>>>>>>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa",
>>>>>>>>>> pridedama
>>>>>>>>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada
>>>>>>>>>> sriuba
>>>>>>>>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
>>>>>>>>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų 
>>>>>>>>>> laiškų
>>>>>>>>>> ir
>>>>>>>>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi 
>>>>>>>>>> "kąsti"
>>>>>>>>>> liežuvį) ir užvirinama.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!
>>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>
>>> 
>