būti apšaukta mano nuolatinės pareigos, todėl turiu tam imunitetą ;) ačiū už pasakojimą, kažką panašaus teko girdėti ir duoną kepti kažkokiam muziejuje, prieš daug metų. Gal Rumšiškėse... "shadow" <shadow_in_the@shade.com> wrote in message news:igkp8s$4bb$1@trimpas.omnitel.net... > "ALORA" > parašė >o kodėl taip madinga pirkti duonkepę, o ne duoną? Kuo tokia duona geresnė? > > na pagaliau! > Kazkas isdriso pasakyti-'Karalius nuogas!!!' > Dabar busi apsaukta neismanele,nes juk tai taip MADINGA. :) > Deja,tikros duonos siuo zaisliuku neiskepsi. > Galima apeliuoti i 'be xemijos',taciau...sausos mieles,sausas raugas-tai jau ne naturalus produktai,jau nekalbant apie kitu > ingredientu grynuma. > Juolab,kad silta duona zalinga virskinimo sistemai,ypac vaiku. Tai jau zinojo musu proseneliai.. > Pasiklausinekit mociuciu,jos papasakos ko reikia,norint namie issikepti tikra duona. > Visu pirma-duonkepe KROSNIS,nes reikalinga itin auksta t. > Po to-raugas,dar vadinamas pagranduku.Jis turi buti gyvas. Dalimi apraugiama duonos tesla,o likutis rupestingai saugomas mediniame > kubile,siltoje vietoje,nuolat 'maitinant'. Numirus pagrandukui,seimininke turedavo sugaisti daug brangaus laiko,kol > 'uzsiaugindavo' nauja,o seimyna tuo metu budavo be duonos. Skolintis is kaimynes ne kiekviena isdrisdavo,nes kaip mat visas kaimas > zinos kokia ji netikusi. Be to,pats kepimo procesas uzimdavo kone visa diena,priklausomai nuo seimynos gausos... > Visa tai ivertinus,geriau jau pirkti parduotuvej. O tiems,kam alergija-siulyciau susirasti bobulytes,kurios vis dar tuo uzsiima > (tikrai zinau,kad tokiu yra). Juolab,jog tikra namine duona ilgai neziedeja,tad isigijus kelis tikrus kepalus-turetu uztekt ilgam >