aš ne specialistė ir guglius nieko tikro nesako, bet kodėl yra tokios sąvokos, kaip kepimo mielės, alaus mielės arba vyno mielės? Aš tikiu, kad ten kažkokios mielės, bet ar tikrai kepimo? "eSSas" <trach@tibid.ax> wrote in message news:igt6bc$2sn$1@trimpas.omnitel.net... > 2011-01-15 22:52, OoZe rašė: >> just google it :) >> >> aš dar žinau kas padaro jogurtą, rūgpienį ir kefyrą :) >> >> tik šį kartą mes apie duoną :) >> >> Tiesa, jei rasi ir kitaip - rašyk. > > Namie turiu mieliu specialista ir pats ne visai su mikrobiologija susipykes, taip kad nepyk - neguglinsiu. > > Nebent visai nerasiu kuo uzsiimt - bet va asmeniniai vaikystes prisiminimai apie duonos kepima kaime sako, kad mieles ten turi > figuruot. > > Tiesa, ka visazinis guglius sako apie raugo iskelimo priezastis? > > S. > >>> mielės - vienaląsčiai grybai, tad rauge - ne jos (ir panašu, kad jų ten >>> visai nėra), >> >> Sita mintis prasosi pagrindimo ar bent jau kilmes saltinio. >> >> Paskui galesim padiskutuot, kas padaro alu