Tema: Re: Duonkepe x
Autorius: ALORA
Data: 2011-01-16 09:26:14
aš ne specialistė ir guglius nieko tikro nesako, bet kodėl yra tokios sąvokos, kaip kepimo mielės, alaus mielės arba vyno mielės? Aš 
tikiu, kad ten kažkokios mielės, bet ar tikrai kepimo?

"eSSas" <trach@tibid.ax> wrote in message news:igt6bc$2sn$1@trimpas.omnitel.net...
> 2011-01-15 22:52, OoZe rašė:
>> just google it :)
>>
>> aš dar žinau kas padaro jogurtą, rūgpienį ir kefyrą :)
>>
>> tik šį kartą mes apie duoną :)
>>
>> Tiesa, jei rasi ir kitaip - rašyk.
>
> Namie turiu mieliu specialista ir pats ne visai su mikrobiologija susipykes, taip kad nepyk - neguglinsiu.
>
> Nebent visai nerasiu kuo uzsiimt - bet va asmeniniai vaikystes prisiminimai apie duonos kepima kaime sako, kad mieles ten turi 
> figuruot.
>
> Tiesa, ka visazinis guglius sako apie raugo iskelimo priezastis?
>
> S.
>
>>> mielės - vienaląsčiai grybai, tad rauge - ne jos (ir panašu, kad jų ten
>>> visai nėra),
>>
>> Sita mintis prasosi pagrindimo ar bent jau kilmes saltinio.
>>
>> Paskui galesim padiskutuot, kas padaro alu