Ale kiek tavo tekste gramatinių klaidų... Baisu skaityt "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:igmf37$kh6$1@trimpas.omnitel.net... > "shadow" <> wrote in message news:igm7mb$9dq$1@trimpas.omnitel.net... > | ojojoj...ir vel... Kaip as nemegstu tu tusciu diskusiju,ypac kai > kabinejamasi prie isimtu is konteksto fraziu... Juk nesileidau i > texnologines smulkmenas,o paminejau tik bendrus skirtumus. > > Atsiprasau, o kas parase (cituoju): > "...Galima apeliuoti i 'be xemijos',taciau...sausos mieles,sausas > raugas-tai > jau ne naturalus produktai..." > ??? > Tikrai ne as. As tik paaiskinau, kad sausas raugas YRA naturalus > produktas. > > > | Dabar grizkime prie esmes. Klausimas skambejo taip-ar galima madingaja > 'duonkepe' iskepti DUONA? Ats-NE!* > > Galima (nekepiau, nes neturiu ir neplanuoju tureti duonkepes, bet > valgiau). > Duona buna skirtinga. Zodis "duona" nera priristas ar prikaltas prie > kepinio, iskepto is ruginiu miltu su raugu tikroje krosnyje t.y. prie musu > lietuviskos juodos rugines duonos. Kepiniai pagaminti su mielemis ir is > kvietiniu miltu irgi yra duona, taip pat kaip kepiniai be jokiu mieliu ar > raugo. Viskas priklauso, kokia duona kepame. > > > | Tik nepainiokim savoku. > > Vat, cia man ir yra labai idomu. Kolkas tamsta is kailio lendate ir > bandote > kazka irodyti, bet niekur taip ir neparasete zodzio "duona" definicijos. > Is > visu pasisakymu paaiskeja tik tiek, kad jusu manimu zodziu "duona" galime > vadinti tik pas mociute kaime krosnyje iskepta kepini ir tai butent is > ruginiu miltu su raugu (visi pasakojamai apie "pagranduka"). Visi kiti > kepiniai neturi teises vadintis "duona", o uz kepiniu keptu duonkepeje > vadinima "duona" tai is viso is karto i pragara zmogu reikia. > > Jei kazko nesupratau, tai prasau parasyti aiskia ir trumpa (aha, kaip > mokykloje) duonos definicija: > "Duona - tai..." > > > | P.s. > | Noredami kepti duonos gaminius,neziurekime i rusus. > > O prie ko cia rusai? Kodel zmogus-rusas (arba bet kurios kitos tautybes) > negali iskepti duonos? Juk viskas priklauso nuo konkretaus zmogaus noro, > galimybiu ir talento, o ne nuo salies tradiciju (ypac jei zmogus net > negyvena toje salyje). Gyvename XXI amziuje, labai paparasta yra gauti > informacija, recepturas, pasikalbeti apie technologijas ir kiekviename > pasaulio kampelyje atkartoti viena arba kita recepta, net originalius > ingredientus galima uzisakyti. Jokiu problemu, tik pinigu reikia tureti. > Antras dalykas sioje diskusijoje nekalbame vien tik apie rugine duona, o > apie kiekviena duona. >