Pats palygink - tradicinis pomidoras is tavo bobutes darzo ir progresinis is olandijos? Atsikask abieju ir pasakyk, kurs tau geris. Sena tradicija (ne bile kokia zinoma) as a rule yra geris, seniau tokio sudo kaip dabar pagamint nemokejo, technologiju nebuvo. Pameni kokios spurgos buvo tarybiniais laikais, traskiu pavirsium ir su varskes gabaliukais viduj (tiesa riebokos kartais)? "shimtas kinieciu" <tehdrama@gramar.nazi> wrote in message news:igmd0t$h4n$1@trimpas.omnitel.net... mes ce gal biski shventvagishkai bet. tai tipo progresas yra blogis ane? o sena tradicyje kokia bebutu tai jau butinai geris ane? ;) "shadow" <shadow_in_the@shade.com> wrote in message news:igmcok$gms$1@trimpas.omnitel.net... > "Junda" > parašė> Aš nesu buvus kepykloje, bet dažnai verčiu miltų ir > kepinių priedų aprašus, plaukai šiaušias ko tik ten kepyklose nededa, kad > padidintų masę, pailgintų galiojimą, pridėtų skonio, atlipdytų nuo > skardos ir pan. > > As niekada nelendu i diskusijas apie tai,ko neismanau. Kruva metu > betarpiskai dalyvavau duonos gaminiu kepimo versle.Ir turiu pripazinti,jog > yra sermegines tiesos Tamstos teiginiuose. Gal kiek patirstintai,bet > yra... :( > Todel,kaip jau minejau,susitikus tradicines lt duonos kepeja,teko tik > liudnai konstatuoti,jog masine pramonine produkcija vis maziau norisi > vadinti Duona :( > Ir kaip taisykle-kuo stambesne,modernesne kepykla,tuo nenaturalesni > gaminiai. Nes neimanoma kompiuterinemis programomis kontroliuoti maisto > gamyba. Vien jau skirtinguose regionuose ar skirtingu veisliu > rugiai,miltams suteikia skirtingas savybes. > P.s. > Pvz: panevezio malsena jau nuo senu laiku i miltus deda tam tikru priedu > (zinau is pirmu lupu). Tiesa,galbut ne i visas rusis. Tad ju miltus > sumaise vien su vandeniu jau neturesit naturalaus produkto ;)