o toks daiktas kaip melasa nereikalingas? "Tadas" <tadas@tadas.com> wrote in message news:igmue9$bfj$1@trimpas.omnitel.net... > jei naudosi rūpius rūginius miltus, tai gausis pati tikriausia tradicinė lietuviška juoda duona. miltai būtinai turi būti rūpūs, > tiek rūginiai, tiek kvietiniai. paprasti miltai gali būti dedami, tačiau nedaugiau kaip 1/3 viso miltų kiekio, kitaip gausis > nebeduona, o pyragas ;) > kad pasigaminti raugą reikia tuos kvietinius ar rūginius rūpius miltus užpilti virintu vandeniu ir laikyti šiltai, kol pradės > rūgti (2-3 dienos, priklausomai nuo temperatūros, raugo kvapas maloniai rūgštus), galima maitinti visaip ir pan, tačiau žmonės > juos daro paprastai ir viskas gaunasi, čia nėra kur suklysti, jei nesigavo, pradėjo pelyti ar dar kažkas pabandysi dar kartą, bet > turėtų pavykti iš pirmo karto. padarius duoną, atidėtą raugą dedu į šaldytuvą ir laikau iki kito duonos gaminimo, nemaitinu. > visada tešlą duonai darau su kambario temperatūros virintu vandeniu.