nu bet tokai juoda nesigauna, gaunasi tik tamsesnė. O kaip raugti raugą iš miltų? Kažkuo užpilti? "Tadas" <tadas@tadas.com> wrote in message news:igmf2b$kg4$1@trimpas.omnitel.net... > raugas labai paprastas ir net nemaitinu jo, nes kepu kas 2-3 savaites, duonos užtenkia tokiam laikui, ji puikiai išsilaiko. raugą > nesunkiai galima pasigaminti pačiam parauginus ruginiu ir kvietiniu miltu. paskui kiekvieną kartą kepant duona atidedamas > reikiamas kiekis kitam kepimui. procesas labai paprastas, laiko daug neužima. tešla padaroma labai paprastai: norimi rūpus miltai > (rūginiai - gausis tikrai lietuviška juoda duona (ruginė) / rūginiai us kvietiniais miltais šviesesnė duona), druska, medus, > sumaišyti, tada sudėti į formas, parą parauginti, tada valandą kepti ir viskas ;) >