Tema: Re: Duonkepe x
Autorius: Sail
Data: 2011-01-13 15:07:34
Ne neteko, negyvenau ten ilgiau, tik taip pro sali.

Siaip jei bulka turi kazkiek riebalo, tai man tik pliusas atrodo, reiskia 
idejo. O gal ten sviestas pvz, juk i duonkepe irgi aliejaus reikia det. 
Kietejimas kita diena man irgi primena duonkepes produkcija, reiskias 
no-prezervatyvu neidejo, kas irgi pliusas.

Priminei man turkmeniskus sausainius. Toks vaizdas, kad miltus maiso su 
cukrum ir vandieniu ir dziovina saulej. Tai tie popieriaus neriebalindavo.
O va kai lietuviskus "skaiciukus" po to ragaudavau, tai dievuliautumano kiek 
ten skonio buvo, ir riebalo, ir vaniles ir visa ko kito. Pasaka tiesiog.


"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:igmt3m$9g2$1@trimpas.omnitel.net...
> kada nors teko Vokietijos "kepėjo" bandelę ar duoną ilgiau palaikyti? Kitą 
> dieną ji sukietėja į akmenį ir išskiria kažkokius riebalus (matosi ant 
> popieriaus, kuriame įvyniota. Mano skoniui, bet kokia maksiminė gerokai 
> lenkia vokiškus tradicinius kepinius. Vien todėl ir kilo tas klausimas 
> apie duonkepę, Lietuvoj tokio klausimo niekad kilę nebūtų
>
> "Sail" <sail_windsurfing@yahoo.com> wrote in message 
> news:igmrde$6sj$1@trimpas.omnitel.net...
>> Vokietijoj ten kitos tradicijos. Yra vietu, kur kepejas (amatininkas) 
>> turi savo bizni ir kepa duonos gaminius. Pas mus deja maxima Rulez.
>>
>
>