Ne neteko, negyvenau ten ilgiau, tik taip pro sali. Siaip jei bulka turi kazkiek riebalo, tai man tik pliusas atrodo, reiskia idejo. O gal ten sviestas pvz, juk i duonkepe irgi aliejaus reikia det. Kietejimas kita diena man irgi primena duonkepes produkcija, reiskias no-prezervatyvu neidejo, kas irgi pliusas. Priminei man turkmeniskus sausainius. Toks vaizdas, kad miltus maiso su cukrum ir vandieniu ir dziovina saulej. Tai tie popieriaus neriebalindavo. O va kai lietuviskus "skaiciukus" po to ragaudavau, tai dievuliautumano kiek ten skonio buvo, ir riebalo, ir vaniles ir visa ko kito. Pasaka tiesiog. "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:igmt3m$9g2$1@trimpas.omnitel.net... > kada nors teko Vokietijos "kepėjo" bandelę ar duoną ilgiau palaikyti? Kitą > dieną ji sukietėja į akmenį ir išskiria kažkokius riebalus (matosi ant > popieriaus, kuriame įvyniota. Mano skoniui, bet kokia maksiminė gerokai > lenkia vokiškus tradicinius kepinius. Vien todėl ir kilo tas klausimas > apie duonkepę, Lietuvoj tokio klausimo niekad kilę nebūtų > > "Sail" <sail_windsurfing@yahoo.com> wrote in message > news:igmrde$6sj$1@trimpas.omnitel.net... >> Vokietijoj ten kitos tradicijos. Yra vietu, kur kepejas (amatininkas) >> turi savo bizni ir kepa duonos gaminius. Pas mus deja maxima Rulez. >> > >