Shadow, tamsta esate ne tik gan bergždžiai mėgstantis ginčytis, bet ir beveik chamas :) Galų gale, net nežinantis kaip ir nebandęs kepti duonos duonkepėje. Panašu, kad nežinai ir ką dar su ja galima daryti :) Būtent - duonos, net nesukant sau galvos, kad ir pats esu ne kartą rašęs, kad kai kurios iš jų - duonos skonio kepiniai. Na ir kas?Ar manai esi vienas matęs gyvą močiutę Lietuvos kaime? :) Tad - neklaidink žmonių. Duonkepė - tikrai efektyvus prietaisas, supaprastinantis procesą. Kaip, pvz, automatiniai kavos espreso automatai, automatiškai temperatūrą reguliuojančios orkaitės, etc. Nepatinka - perki sodybą ir kepi ten duoną :) . Juk - tavo teisė rinktis. Sėkmės savuose sprendimuose Oz. P.S.:O ir kepant duonkepeje gali naudoti natūralų raugą. P.S.2:O ką gamina "Vilniaus duona"?O kokį alų verda "Švyturys"? "shadow" wrote in message news:igmcok$gms$1@trimpas.omnitel.net... "Junda" > parašė> Aš nesu buvus kepykloje, bet dažnai verčiu miltų ir kepinių priedų aprašus, plaukai šiaušias ko tik ten kepyklose nededa, kad padidintų masę, pailgintų galiojimą, pridėtų skonio, atlipdytų nuo skardos ir pan. As niekada nelendu i diskusijas apie tai,ko neismanau. Kruva metu betarpiskai dalyvavau duonos gaminiu kepimo versle.Ir turiu pripazinti,jog yra sermegines tiesos Tamstos teiginiuose. Gal kiek patirstintai,bet yra... :( Todel,kaip jau minejau,susitikus tradicines lt duonos kepeja,teko tik liudnai konstatuoti,jog masine pramonine produkcija vis maziau norisi vadinti Duona :( Ir kaip taisykle-kuo stambesne,modernesne kepykla,tuo nenaturalesni gaminiai. Nes neimanoma kompiuterinemis programomis kontroliuoti maisto gamyba. Vien jau skirtinguose regionuose ar skirtingu veisliu rugiai,miltams suteikia skirtingas savybes. P.s. Pvz: panevezio malsena jau nuo senu laiku i miltus deda tam tikru priedu (zinau is pirmu lupu). Tiesa,galbut ne i visas rusis. Tad ju miltus sumaise vien su vandeniu jau neturesit naturalaus produkto ;)