Užpilk šiltu vandeniu į labai švarų indą, uždenk plėvele, joje skylutes padaryk ir šiltai laikyk. Visokių raugų receptų yra čia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?automodule=blog&blogid=16216&cmd=showentry&eid=7516 On 2011.01.13 13:34, ALORA wrote: > nu bet tokai juoda nesigauna, gaunasi tik tamsesnė. O kaip raugti raugą > iš miltų? Kažkuo užpilti? > > "Tadas" <tadas@tadas.com> wrote in message > news:igmf2b$kg4$1@trimpas.omnitel.net... >> raugas labai paprastas ir net nemaitinu jo, nes kepu kas 2-3 savaites, >> duonos užtenkia tokiam laikui, ji puikiai išsilaiko. raugą nesunkiai >> galima pasigaminti pačiam parauginus ruginiu ir kvietiniu miltu. >> paskui kiekvieną kartą kepant duona atidedamas reikiamas kiekis kitam >> kepimui. procesas labai paprastas, laiko daug neužima. tešla padaroma >> labai paprastai: norimi rūpus miltai (rūginiai - gausis tikrai >> lietuviška juoda duona (ruginė) / rūginiai us kvietiniais miltais >> šviesesnė duona), druska, medus, sumaišyti, tada sudėti į formas, parą >> parauginti, tada valandą kepti ir viskas ;) >> > >