raugas labai paprastas ir net nemaitinu jo, nes kepu kas 2-3 savaites, duonos užtenkia tokiam laikui, ji puikiai išsilaiko. raugą nesunkiai galima pasigaminti pačiam parauginus ruginiu ir kvietiniu miltu. paskui kiekvieną kartą kepant duona atidedamas reikiamas kiekis kitam kepimui. procesas labai paprastas, laiko daug neužima. tešla padaroma labai paprastai: norimi rūpus miltai (rūginiai - gausis tikrai lietuviška juoda duona (ruginė) / rūginiai us kvietiniais miltais šviesesnė duona), druska, medus, sumaišyti, tada sudėti į formas, parą parauginti, tada valandą kepti ir viskas ;) "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:igkhgg$sla$1@trimpas.omnitel.net... > va čia jau skamba teisingiau :) > bet raugas tai iš mielių, ar ne? Ar čia koks specialus? > > "Tadas" <tadas@tadas.com> wrote in message > news:igkgou$rua$1@trimpas.omnitel.net... >> Duonai kepti namie nereikia jokios duonkepės, reikia raugo, ruginių ir / >> ar kvietinių miltų, medaus ar cukraus ir druskos. Papildomai galima dėti >> įvairių sėklų, grūdų ir t.t. jau pagal skonį. Jokių mielių! Naminė duona >> skanesnė, nes naminė. Bet čia juk skonio reikalas. >>