o kiausiniu jus ka? nededat i kugeli? sutarkuoji bulves, uzmusi ant ju keturis kiausinius, suvert lasinius pkepintus su stambiai kapotais svogunais, pora-trejeta saukstu miltu, stikline verdancio pieno, viska issuki medinu saukstu, snaij i aliejuota bleka ir pykst i orkaite kokiai keturoasdesimciai minuciu. kai virsu jau pasidengia plutele, vis gausiai patepti sviestu. nu, po kokiu keturisdesimt minuciu reik ziuret - jei dugnas kempa (as stiklinej blekoj kepu, tai matau), tai pakeli auksciau. ziuri, kad virsus gerai apskrustu, nes kugelis be pluteles tai tik ismest. paskui imi sakute ar peili ir iskapstai is pacio vidurio is giliau gabaliuka, ragauj, ar neatsiduoda zaliais tarkiais. tiesa, dar druskos, pipiru arba vegetos kone sauksta. kugelis kepa nuo keturiasdesimt minuciu iki valandos dvidesimt minuciu - prklauso nuo orkaites, dydzio, storio. esti reikia su kefyru, su grietine, su sviesto ir grietines padazu, su grybu padazu, su spirgais, net su uogiene. kita diena pjaustyti gana plonom riekelem ir pakepinti ant sviesto. vat kaip reikia. -- Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/lmenas/?st_id=20093