Linas Petkevičius rašė: > Vakare po darbo nuvaziaves suvalgyti i restorana gero steiko as ji turiu > uzgerineti obuoliu sultimis, o ne taure vyno? Eikit nahuj ir bybi dejau > as ant tokio ejimo prie bendros kulturos. Nepatogumas, sutinku. Bet tai papildomai prie sąskaitos pridės maks keliasdešimt €, jei paliksi mašiną ir grįši taksu. Tiek neskanus vynas, kad jau ir dėl 20€ bevelytum gerti sultis vietoje taurės gero vyno? Ok, ok, tu ten kažkur rajone, bet tu, tai ne visi. O kitas gi užgers čiliako koldūnus 2-3 bokalais utenos mėlyno ir už vairo, nes čia gi nedaug ir 0,4 dar galima. Per aibę tokių-visokių turime palyginus labai didelį alkoholinį avaringumą. Efektyvesnių priemonių, sukeliančių mažiau nepatogumo, nėra. Galima aišku prabilti alkoholio pramonės lobizmo argumentais apie mistines švietimo programas ir bla bla bla (ugdykime kultūrą), bet žmonės žūsta ir žalojami jau šiandien, o ne po 10-15 metų. Tos programos nėra alternatyva, o ilgalaikė strateginė priemonė. Taktika tik tokia. Jei patikrinimo reidai įgautų kiek masiškesnį pobūdį, tai netrukus pasigirstų milžiniškas nepasitenkinimas sukeliamais nepatogumais (kurie, beje, jau būtų ir esmingai nuostolingi: spūstys, laikas).