On 2016-01-09 20:42, Caponi wrote: > Vo dabar jau beveik teisingai, Pagaliau ;) > o kokybė alkoholyje toks > slidus dalykas, mes ten daugiau galim šnekėt apie komponenčių brangumą, > retumą, skonių derinimą, tačiau, tarkim, pigi eilinė nesupuvus vynuogė > nėra nei kiek prastesnės kokybės nei ten kokia prabangi egzotiška. Ir taip ir ne. Iš esmės, gaminant kad ir tą patį vyną ar konjaką, kaip tu ir sakai, pradiniai komponentai - vynuogės, nors ir labai svarbūs, bet didelio kainų skirtumo tarp jų nėra. Jei būna geras sezonas, tai visame regione visi vyndariai išaugina geras kokybiškas vynuoges, bet va galutinis produktas iš jų gali labai labai skirtis tiek kaina, tiek ir kokybe. Ta net nereikia įrodinėti, visi tai matė savo akimis parduotuvių lentynose, kai tų pačių metų, tų pačių vynuogių rūšies vynas iš to paties regiono kainuoja N kartų skirtingai. Kas nemėgsta ir nesupranta vyno, sakys, koks skirtumas, visi jie rugštybė :) Bet kas supranta, tai puikiai skirs ir vienu mėgausis, kitą gers kaip kasdieninį maisto produktą prie pietų ar vakarienės stalo, o trečią nebent mėsos marinavimui paliks :) Tame ir bus tie KOKYBĖS skirtumai. > Svarbu nenusirist iki visokių denatūruoto spirito produktų :-) Čia tu man dar pakišai mintį kaip pagerint apibrėžimą dėl "alkoholizmo". Tarkim, jei tavo alkoholio naudojimo įpročiai tave po truputi veda link vis kokybiškesnio alkoholio naudojimo vis mažesniais kiekiais, tai situacija yra gerokai palankesnė, nei jei pastebėtum, jog geri vis pigesnį (prastesnį) alkoholį vis didesniais kiekiais.