Tema: Re: 0.0 promiliu istatymas
Autorius: Caponi
Data: 2016-01-10 18:59:12
"Bronco" <TRINTI_bronco.mail@gmail.com> wrote in message 
news:n6u106$571$1@trimpas.omnitel.net...
> On 2016-01-10 03:43, Caponi wrote:
>> Viskas teip, ale tik nesutikčiau, kad čia tinkamas terminas "kokybė".
>
> O kaip siūlytum pavadint vyno skirtumus, kurie išsireiškia N kartų 
> skirtingoje kainoje? Aš kažkaip kito varianto, apart "kokybė" nesugalvoju 
> :/


Bbž. O kaip pavadint skirtingo kainų lygio paveikslus? Juk jei jie 
nesugadinti, tai visi vienodai kokybiški. Kokybės sąvoka iš esmės apibūdina 
tai, ar daiktas atlieka tas funkcijas, kurioms yra skirtas, todėl ir net ir, 
pvz., nebrangi technika kokybės prasme gali būti nei kiek ne prastesnė už 
kelis kart brangesnę.
Taip kad matyt teisingiausia ir būtų sakyt - "brangus vynas", "pigus vynas" 
:-) Nu arba ten koks "aukšto lygio", "aukštos klasės"...



>> Grubiai tariant, mes turim ten koki Lamborghini traktorių ir sportskarą
>> - kokybės prasme jie ± lygiaverčiai, tik paskirtis kardinaliai skiriasi.
>
> Matai, jei tai ne koks nors special "Kalėdoms" gamintas vynas, skirtas jį 
> pakaitint su pipirais, cukrum ir medum, ir suvartoti karštą, tai kaip 
> taisyklė, visi vyndariai iš visų jėgų stengiasi pagamint THE BEST, tiesiog 
> ne visiems gaunasi. Ir tai tikrai ne dėl kažkokių mistinių priedų ir 
> ingridientų, kaip pats rašei, tai tiesiog dėl neturimos tam technologijos 
> ir neturimų kažkokių specialių "slaptų" žinių, kuriuos kiti vyndarių ūkiai 
> tobulino gal net amžiais.
> Todėl visi stengiasi pagaminti labai kokybišką ir brangų vyną, o gaunasi 
> visaip. Ypač, tai lengvai suvokiama, jei pakeliauji "vynų keliais" 
> Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje, Californijoje ar bet kuriame kitame 
> pasaulio gale ir pamatai, jog tas pats vyndarys iš tos pačios vynuogių 
> rūšies sugeba pagamint ir gerą brangų vyną, ir normalų vidutinės kainos, o 
> kartais turi net ir pigaus :) Kažkur kažkas napavyko, rūgimo procesas 
> sutriko ar nenuskilo vynuogėm su sezonu, štai ir prašom...

Nu jau, nu jau - nori pasakyt, kad pilnos Maximos lentynos vyno po ten 
kokius 5-10 Eur yra nepavykę aukšto lygio vynai? Ar visgi tikslingai tokie 
gaminami ir savo klasėje visi kokybiški? Žinoma, brangių vynų gamintojam jei 
partija gaunasi neideali, tai kiek kita situacija, tik vėlgi, vienas dalykas 
jei gaunasi realiai šūdas (nekokybiškas daiktas), kuris tinkamas ten kokiam 
marinatui, kitas, jei tiesiog ten kokia spalva, kvapas ar prieskoniai 
neatitinka griežtų pačių sugalvotų standartų.
Pvz., yra veislinių kačiukų vada. Vieno jų spalva neatitinka oficialių 
veislės reikalavimų (bet viskas OK su jo sveikata). Todėl taip, jis bus 
parduodamas pigiau, bet nu jo niekaip negalėčiau pavadint "nekokybišku 
gyvūnu". Va 2 dabar namie gyvenančios dvarniaškos yra 100% kokybiškos :-)


-- 
Caponi
http://caponi.skelbimai.lt/