On 2016-01-10 19:00, Caponi wrote: > > > > Bbž. O kaip pavadint skirtingo kainų lygio paveikslus? Menu vadint :) Nieko bendro su alkoholiniais gėrimais :) Ten jau tikrai nieko lengvai nesuprasi ir beveik visą kainą lemia marketingas, t.y. autoriaus vardas. > Taip kad matyt teisingiausia ir būtų sakyt - "brangus vynas", "pigus > vynas" :-) Nu arba ten koks "aukšto lygio", "aukštos klasės"... > > Gal neišradinėkim dviračio ;) > > Nu jau, nu jau - nori pasakyt, kad pilnos Maximos lentynos vyno po ten > kokius 5-10 Eur yra nepavykę aukšto lygio vynai? Ne tą norėjau pasakyti. Vyndarys siekia geriausio produkto, o kas jam gavosi šiemet, kas gausis kitąmet ir tikėtina dar po 10-imt metų, jis puikiai žino, nes stebuklą šioje rinkoje sukurt sudėtinga. Todėl vyndarys puikiai žino, kuriame segmente jis liks, bet tai jam netrukdo siekti kuo geresnio rezultato. O prekybų centruose pigesni vynai dažniausiai tai kooperatyvų ar didelių įmonių produkcija, t.y. kažkokia didelė firma superka belekokį aplinkinių eilinių vynų ūkių produkciją ir prekiauja ja dideliais kiekiais už nedidelę kainą. Ir tai puikiai dera su tuo, ką aš sakiau. Atskirai paimtas vyndarys stengėsi kuo geriau, bet nesugebėjo, todėl pridavė savo vyną didelei prekybinei firmai. Ale, pieno supirkimas. Bet patikėk, jie visi nori viską daryti patys ir turėti išskirtinį vyną. Tiesiog, toli gražu ne visiems tai gaunasi. C'est la vie. Ar visgi tikslingai > tokie gaminami ir savo klasėje visi kokybiški? Žinoma, brangių vynų > gamintojam jei partija gaunasi neideali, tai kiek kita situacija, tik > vėlgi, vienas dalykas jei gaunasi realiai šūdas (nekokybiškas daiktas), > kuris tinkamas ten kokiam marinatui, Aš tau pasakysiu paprasčiau. Jei tu pirksi vyną Prancūzijoje, Italijoje ar bet kurioje kitoje vyno šalyje, visi vynai, kurie kainuoja virš 5 EUR visumoje bus kokybiškai pagaminti ir pakankamai normalūs, tik juose nebus nieko išskirtinio. Geriant tokį pagalvoji "vynas kaip vynas". O ieškant išskirtinio skonio (kokybės?), jau teks pakloti ženkliai daugiau. Maždaug 9-10 eur riboje galima jau aptikti rimtą skonio (kokybės?) pagerėjimą, vėliau jau tie skirtumai su kainos augimu darosi vis mažiau pastebimi. O jei vynas gavosi tinkamas tik marinatui, 99% atveju, tai tiesiog technologinė gamybos klaida ir vynas sugedęs. Tarp kitko, kas mėgsta vynus, dažnai juos perka ir tai darė keliose šalyse, turėjo atkreipti dėmesį, jog Lietuvoje pasitaiko ženkliai didesnis sugedusio vyno procentas. Matomai, Lietuvos prekybininkai nemoka jo teisingai saugoti per karščius ir šalčius. kitas, jei tiesiog ten kokia > spalva, kvapas ar prieskoniai neatitinka griežtų pačių sugalvotų standartų. > Pvz., yra veislinių kačiukų vada. Vieno jų spalva neatitinka oficialių > veislės reikalavimų (bet viskas OK su jo sveikata). Todėl taip, jis bus > parduodamas pigiau, bet nu jo niekaip negalėčiau pavadint "nekokybišku > gyvūnu". Va 2 dabar namie gyvenančios dvarniaškos yra 100% kokybiškos :-) > > Nu žodž, dar ir gyvūnai :) Vynas yra vynas, tai ne traktorius, ne sportkaras ir ne katinas. Ten savi niuansai. Neverta lygint. p.s. man panašu, jog tu ir vyno negeri.