"Bronco" <TRINTI_bronco.mail@gmail.com> wrote in message news:n6ucgv$8cs$1@trimpas.omnitel.net... > p.s. man panašu, jog tu ir vyno negeri. Dabar ne, nors tai nereiškia, kad kažkada negėriau (žmona šitą reikalą karts nuo karto pavartoja :-)). Bet tema ne apie tai, aš ir nebandau ginčytis apie vyno rūšis ir jų vertę, aš tik apie kokybės sąvoką. Bandau paskutinį kartą ir labai trumpai. Kokybės apibrėžimas skamba maždaug kaip „laipsnis, kurį pasiekus būdingų charakteristikų aibė atitinka reikalavimus“. Jeigu vynas už 3 ar 5 eurus atitinka jam numatytas specifikacijas (kvapo, skoninių, spalvinių ir t.t. savybių visumą) jis yra kokybiškas. Lygiai taip, kaip kokybiškas yra 1kEur kainuojantis buteliukas, jei jis atitinka vyndario sumanymą. Jei atkimšus butelį paaiškėja, kad skonis ne toks, koks turėtų būti - konkretus egzempliorius nėra kokybiškas, nepriklausomai nuo to, kiek už tą bonkę buvo sumokėta. Ir tai galioja viskam - maistui, drabužiams, gėrimams, paveikslams, nepriklausomai nuo jų pardavimo kainos, gamybos būdo ar dar ko. Viskas. -- Caponi http://caponi.skelbimai.lt/