On 2016-01-10 03:43, Caponi wrote: > Viskas teip, ale tik nesutikčiau, kad čia tinkamas terminas "kokybė". O kaip siūlytum pavadint vyno skirtumus, kurie išsireiškia N kartų skirtingoje kainoje? Aš kažkaip kito varianto, apart "kokybė" nesugalvoju :/ > Grubiai tariant, mes turim ten koki Lamborghini traktorių ir sportskarą > - kokybės prasme jie ± lygiaverčiai, tik paskirtis kardinaliai skiriasi. Matai, jei tai ne koks nors special "Kalėdoms" gamintas vynas, skirtas jį pakaitint su pipirais, cukrum ir medum, ir suvartoti karštą, tai kaip taisyklė, visi vyndariai iš visų jėgų stengiasi pagamint THE BEST, tiesiog ne visiems gaunasi. Ir tai tikrai ne dėl kažkokių mistinių priedų ir ingridientų, kaip pats rašei, tai tiesiog dėl neturimos tam technologijos ir neturimų kažkokių specialių "slaptų" žinių, kuriuos kiti vyndarių ūkiai tobulino gal net amžiais. Todėl visi stengiasi pagaminti labai kokybišką ir brangų vyną, o gaunasi visaip. Ypač, tai lengvai suvokiama, jei pakeliauji "vynų keliais" Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje, Californijoje ar bet kuriame kitame pasaulio gale ir pamatai, jog tas pats vyndarys iš tos pačios vynuogių rūšies sugeba pagamint ir gerą brangų vyną, ir normalų vidutinės kainos, o kartais turi net ir pigaus :) Kažkur kažkas napavyko, rūgimo procesas sutriko ar nenuskilo vynuogėm su sezonu, štai ir prašom... Todėl nėra teisinga galvoti, jog vynui taikytinas traktoriaus ir sportkaro pavyzdys, nes jie visi bando gamint tik sportkarus, bet kartais gaunasi tik benzininė žoliapjovė... :]