Tema: Re: 0.0 promiliu istatymas
Autorius: Bronco
Data: 2016-01-10 18:31:02
On 2016-01-10 03:43, Caponi wrote:
> Viskas teip, ale tik nesutikčiau, kad čia tinkamas terminas "kokybė".

O kaip siūlytum pavadint vyno skirtumus, kurie išsireiškia N kartų 
skirtingoje kainoje? Aš kažkaip kito varianto, apart "kokybė" nesugalvoju :/

> Grubiai tariant, mes turim ten koki Lamborghini traktorių ir sportskarą
> - kokybės prasme jie ± lygiaverčiai, tik paskirtis kardinaliai skiriasi.

Matai, jei tai ne koks nors special "Kalėdoms" gamintas vynas, skirtas 
jį pakaitint su pipirais, cukrum ir medum, ir suvartoti karštą, tai kaip 
taisyklė, visi vyndariai iš visų jėgų stengiasi pagamint THE BEST, 
tiesiog ne visiems gaunasi. Ir tai tikrai ne dėl kažkokių mistinių 
priedų ir ingridientų, kaip pats rašei, tai tiesiog dėl neturimos tam 
technologijos ir neturimų kažkokių specialių "slaptų" žinių, kuriuos 
kiti vyndarių ūkiai tobulino gal net amžiais.

Todėl visi stengiasi pagaminti labai kokybišką ir brangų vyną, o gaunasi 
visaip. Ypač, tai lengvai suvokiama, jei pakeliauji "vynų keliais" 
Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje, Californijoje ar bet kuriame 
kitame pasaulio gale ir pamatai, jog tas pats vyndarys iš tos pačios 
vynuogių rūšies sugeba pagamint ir gerą brangų vyną, ir normalų 
vidutinės kainos, o kartais turi net ir pigaus :) Kažkur kažkas 
napavyko, rūgimo procesas sutriko ar nenuskilo vynuogėm su sezonu, štai 
ir prašom...

Todėl nėra teisinga galvoti, jog vynui taikytinas traktoriaus ir 
sportkaro pavyzdys, nes jie visi bando gamint tik sportkarus, bet 
kartais gaunasi tik benzininė žoliapjovė... :]